Unde schiem vara?

Prezenta celor cativa ghetari in Europa face posibil - pentru pasionatii de ski care nu au astampar pana la inceperea sezonului rece - schiatul chiar si in timpul verii. Astfel, desi nu sunt o destinatie favorita pentru vara, exista statiuni de ski deschise pe intreaga perioada a anului, care atrag turisti si in lunile calde, in Franta, Austria si Elvetia. Poate ca nu le vei gasi cu precadere in ofertele de vara, dar cu siguranta se inscriu in lista de oferte ski pe care agentiile le promoveaza vara. Nu trebuie decat sa intrebi si vei vedea ca poti merge cu usurinta la ski si vara, cu un pachet cumparat din Romania. Iata care sunt locurile unde iti vei putea satisface setea de adrenalina, de miscare si de zapada chiar si cand in Bucuresti te coci usor la 42 de grade…

Dachstein, Austria – pentru ca Ghetarul Dachstein este deschis 11 luni pe an, iar partiile sale orientate catre nord ofera zapada pe tot parcursul anului. Ai la dispozitie 18 kilometri de partie, ceea ce ar trebui sa fie suficient, mai ales daca alegi o perioada a anului neobisnuita pentru ski si deci lipsita de aglomeratie. Dachstein este, de asemenea, locul in care te vei putea intalni cu atleti internationali care se pregatesc pe partiile de aici.

Kaprun, Austria – pentru ca ghetarul Kitzsteinhorn este deschis intregul an si ai la dispozitie aici suficiente parti si 12 rampe. De asemenea, locul abunda de variante de petrecere a timpului si in peroadele après ski.

Saas Fee, Elvetia
– datorita Ghetarului Allalin (deschis din iulie pana in octombrie), unde se poate ajunge cu gondola subterana. Este o zona de ski de 20 de kilometri, ideala pentru sportivii cu pregatire medie si in ultimii ani s-a impus ca un loc preferat de free styleri, si prin instalatiile specifice pentru acestia. Nu lipsesc nici evenimentele speciale cu DJ si evenimente sportive free style.

Les 2 Alpes, Franta – concurenta pentru Saas Fee, este o zona deschisa din iunie pana la inceputul lui septembrie, datorita ghetarului Mont-de-Lans. Schiorii care ajung aici au la dispozitie 8 partii de diferite niveluri de dificultate. Si ea este o destinatie favorita a free stylerilor.