Rolul dietei in timpul utilizarii de steroizi

Ignorand importanta nutritiei, aceasta poate afecta complet efectele pozitive ale steroizilor si poate creste, in timp, efectele secundare negative. Steroizii anabolizanti sunt mult mai eficienti atunci cand sunt utilizati cu o dieta bogata in calorii si proteine. De fapt, steroizii nu au prezentat nici un efect anabolic asupra unui regim alimentar limitat de calorii. O dieta optima atunci cand apelezi la utilizarea de steroizi, implică consumul de la 6.000 pana la 9.000 de calorii pe zi. Cei mai multi oameni consuma regulat intre 2.500 si 3.000 de calorii pe zi, deci in cazul steroizilor consumul caloriilor poate fi dublat ori triplat.

In al doilea rand, cand vine vorba de antrenamente intense, o dieta bogata in calorii este cel mai important factor pentru a te bucura de castiguri musculare semnificative. Cu alte cuvinte, un castig de jumatate de kilogram a masei musculare trebuie sa vina de undeva (adica sa se justifice). Din aceste calorii, 60 % ar trebui sa fie carbohidratii complecsi, 20 % proteine ​​complete si 20 % grasimi.

Suplimentele pot fi si ele necesare pentru a indeplini acest obiectiv. Multi sportivi nu mananca suficiente alimente atunci cand utilizeaza steroizi sau, in cazul in care se face aportul de calorii suficiente, de multe ori consuma grasime in exces. Un atlet ar trebui sa incerce intotdeauna sa elimine grasimea excesiva din dieta, pentru a compensa orice amenintare suplimentara de boli de inima atunci cand se utilizeaza steroizi. In acelasi timp, asigura-te ca proteinele ​​si consumul total caloric este destul de mare pentru a ajuta la eficacitatea deplina a steroizilor.

In consecinta, consumul de alimente ar trebui sa fie respectat cu strictete atunci cand se apeleaza la utilizarea de steroizi. Fara o dieta variata si bogata in proteine si calorii, dar si fara  exercitii fizice regulate, utilizarea de steroizi poate fi adesea inutila.