Obama si placinta americana

Mare eveniment mare, a avut loc “incoronarea” lui Obama. Nu s-a cheltuit nici prea mult pentru acest eveniment, doar 170 milioane de dolari (si cica nu sunt bani). Cu un discurs la care si un surd ar plange, cu inima plina de speranta si cuprinsa de spiritul american, cu o mare agitatie in jurul tinutelor doamnelor si domnisoarele de la Casa Alba am pornit la drum. Asa cum am pornit si acum 8 ani, asa pornim si acum spre rau in mai rau ..sau din rau in putin mai bine. Ca eu una nu cred in miracole.
Personal am ajuns sa urasc americanii cum il uram pe Eminescu in gimnaziu si dupa, in timpul liceului. Nu imi plac pupaturile in fund, nici cei care presteaza astfel de servicii si mai ales cei care te obliga sa faci asta. Pe Eminescu nu il suportam in scoala pentru ca era bagat pe gat fortat de catre o octogenara, fara sa ne invete lucrurile elementare si simple. Nu dom’le, noi trebuie sa il iubim sa il veneram si sa ne placa, nu existau alte variante, nu avea voie la o parere personala. Ma rog, nu am sa intru acum in subiectul asta, poate intr-un post viitor (for the record ii stiu valoare lui Eminescu dar mereu il asociez cu niste sechele din timpul orelor de limba si literatura romana, asta ne e sistemul de invatamant).
 Referitor la americani, eu stiu ca ei sunt o putere economica si financiara importanta, dar ce se sunt obligata eu sa ma uit la tv si sa zic uraaa uraaa, Obama a fost instaurat presedinte. Tin minte ca atunci cand a venit Bush, nici o bashina nu mai puteai sa tragi ca deh ..vin ei, americanii. Calca pamantul romanesc iar in urma lor, flori de nu-ma-uita. Hai sa fim seriosi, americanii in treaba lor, noi in treaba noastra. Romania si asa exporta mai mult decat poate si importa toate rebuturile. Noi chiar nu stim sa ne apreciem, sa ne valorificam? Nu suport aceasta preamarire mai ales cand le este facuta americanilor, dupa ce ca ne folosesc noua resursele, sunt si principala sursa de poluare si diminuare a stratului de ozon si deci principalii vinovati de incalzirea globala. Iar cand poluarea va atinge cota maxima, noi toti vom plati, chiar daca ei sunt de 2,3,4 ori mai vinovati.
Americanii nu dau 2 bani pe noi in realitate. Ei stiu sa isi urmeze interesele sa zambeasca atat cat e nevoie. Noi? Ne ducem ca niste catei si ne guduram pe la picioare. Eu refuz sa fac asta, macar acum sa ma opun daca la Eminescu nu am avut voie sa-mi exprim parerea.