Importanta utilitatilor pe terenuri

In general principalul criteriu pe care il avem in momentul in care vrem sa cumparam un teren este pretul. Daca vreti sa cumparati un teren in Bucuresti atunci cel mai probalbil acesta este si pretul total pe care il veti plati, dar daca il cumparati in afara Bucurestiului sunt multe costuri ascunse. Aceste costuri ascunse vin din existenta sau nu a utilitatilor pe terenul pe care vreti sa il achizitionati.
Din aceste considerente este foarte important sa va interesati daca in zona in care doriti sa va construiti viitoarea voastra casa exista terenuri cu utilitati si care sunt preturile acestora. Lipsa utilitatilor pe aceste terenuri poate insemna pe langa costuri suplimentare care in multe situatii pot fi chiar foarte ridicate si pentru care din pacate nu veti putea obtine credit, timp pierdut umbland pe la diverse institutii pentru a obtine autorizatii si evident timpul pierdut pentru a aduce utilitatile pe teren.
Din motivele enumerate mai sus, din punctul meu de vedere, este bine sa va interesati foarte bine inainte de a va hotara asupra unei anumite zone in care sa va mutati, sau asupra cumpararii unui teren, daca exista utilitati pe terenul in cauza, iar daca raspunsul este negativ, la ce distanta se afla acestea si daca exista vreun proiect la nivel de comuna sau sat de extindere a acestora. Personal din motive de comoditate in primul rand nu m-as interesa si viziona decat terenuri cu utilitati, dar consider ca pana la urma este un aspect care tine si de preferintele personale, si poate, lipsa utilitatilor nu este un motiv suficient de bun pentru a achizitiona un teren perfect amplasat si cu multe alte avantaje.
    Dupa cum ati putut observa pretul nu este in toate cazurile cel mai important element in decizia de a cumpara sau nu un teren, iar inainte de a lua o decizie este bine sa puneti pe hartie si restul de cheltuieli pe care va trebuie sa le intreprindeti pentru a putea sa faceti din casuta voastra un adevarat camin.