Antologie romantică

Am dat ieri, pe raftul unui magazin de reviste, peste o carte intitulată Iubire, iubire, scrisă de Laura Stoddart, mai exact o antologie romantică de scurte citate din autori celebri. Azi am fost şi mi-am cumpărat-o. Nu m-am putut abţine, este o carte cu ilustraţii iar sufletul meu se simte răsfăţat de cărţile ilustrate.
Vă las un citat dintre cele alese de autorea Laura Stoddart, din cartea sa Iubire, iubire.
“Mereu le-am jurat amanţilor mei că-i voi iubi etern, dar pentru mine eternitatea ţine doar un sfert de ceas.” (Ninon de Lenclos)
O zi frumoasă în continuare!

Anunturi masini

Daca in 2008 piata de vanzari de masini era una in care bani practic se faceau din nimic, anii care au urmat de atunci pana in prezent au facut o triere a afacerilor din acest domeniu. In 2008 erau multi cei care aduceau automobile si mototciclete din afara si le vindeu aici la preturi mai mari, ramanadu-le un profit frumusel dupa incheierea tranzactie. In acest moment, din pacate dintre acesti samsari putini mai sunt cei care au mai ramas in afacere.
    Motivele pentru care piata a suferit un asemenea declin sunt pe langa  scaderea  veniturilor populatiei, care prefera sa amane astfel de investii pentru perioade mai insorite, si introducerea taxei de prima inmatriculare. Aceasta taxa care a suferit mai multe modificari de la introducerea ei si pana acum a facut ca pretul masinilor aduse dinafara sa creasca, si astfel profitul celor care se ocupau de astfel de afaceri sa scada. Acum daca cautati pe internet anunturi auto-moto o sa vedeti ca majoritatea afiseaza pe langa pretul cerut de vanzator si taxa de prima inmatriculare sau taxa de mediu cum se numeste acum pe care trebuie sa o platiti.
    Unul dintre cele mai mari site-uri cu anunturi auto-moto din romania este site-ul celor de la autovit. Dealtfel ei detin si cel mai mare targ de masini din Romania, iar in fiecare weekend in locatia cu pricina din zona de sud a Bucurestiului  se aduna oameni din toate zonele tarii. Pot sa spun ca am vizitat si eu acest targ cu cateva ocazii, iar oferta este intradevar foarte variata. Este locul ideal unde sa cauti sa cumperi sau sa vinzi o masina sau motocicleta. Pentru persoanele care nu stau in apropierea Bucurestiului, exista si platforma online a targului dar si alte site-uri de profil, unde gasiti anunturi din toata tara.
    As vrea sa inchei cu un sfat, si anume acela de a nu va grabi si sa luati decizia dupa o analiza atenta a pietei.

Imparfaits, libres et heureu

Cea mai mare nefericire a mea constă în faptul că nu găsesc calea spre libertate. Libertatea sufletului, a minţii şi a spiritului. Să fiu eu însumi. Să nu îmi mai pese de impresia pe care o fac. Să acţionez fără să mă tem de judecata altora şi de gândul că aş putea fi respinsă. Să renunţ la prejudecăţile cu privire la propria-mi persoana. Să îmi găsesc liniştită locul printre ceilalţi. Ştiu că am o forţă interioară de neînvins, caut căi prin care încerc s-o fac să iasă la lumină, să se arate, şi să mă ajute să găsesc acea cale spre libertate.
În adâncul meu ştiu cum sunt. Am fost mereu o fire boemă, fără inhibiţii, cu simţuri şi o inimă sălbatică. Dar circumstanţele vieţii mi-au pus spiritul la încercare. Şi m-am încurcat în aţele sorţii. Din strânsoarea cărora încerc să mă eliberez. Vreau să-mi las spiritul liber, să trăiască aşa cum vrea şi aşa cum ştie. Şi pentru asta trebuie să învăţ să mă iubesc mai mult şi să-mi vindec şchiopăturile stimei de sine.
Vreau să fiu aşa cum sunt, cum zicea titlul unei cărţi pe care intenţionez să o citesc: Imperfectă, liberă şi fericită.
Vă las în dar o melodie care mă duce cu gândul la o vară pierdută in abis…
O seară bună!