Satui de tipare

Cine ar fi zis ca un film cu numai 15 milioane de dolari si fara nici un actor cunoscut, cum e Slumdog Millionaire va castiga 8 Oscaruri si va fi inaintea altor filme cu distributii impresionante si bugete pe masura? Cine ar fi zis ca un film despre mahalaua Mumbaiului, cu un vagabond si emisiunea “vrei sa fii miliardar” va avea atata succes? Intr-adevar e un film bun, am ramas impresionata, dar oare numai din cauza asta a devenit atat de celebru? Atat de celebru incat a dus la tot felul de reactii. De exemplu, in urma vizionarii filmului, americanii au descoperit o noua metoda de slabit si anume, dansul pe ritm de bangra.
Instructorii spun ca de cind pelicula a aparut pe ecranele americane, numarul amatorilor de miscare pe ritmuri indiene a crescut vertiginos, iar salile au devenit neincapatoare. Dansul combina pasii de step si salsa cu miscarile de kick boxing, si topeste kilogramele in plus.(sursa si video)
Eu as vedea lucrurile cam asa. Filmul aduce ceva nou, americanii dar si noi restul (ce fel suna, expresia asta cam zice multe) suntem satuli de ce vedem zi de zi, de aceleasi filme tipice (probabil de asta The curious case o Benjamin Button nu a castigat mai mult) de aceleasi lucruri si obiceiuri. Noul ne stimuleaza imaginatia, ne scoate din monotonie, uimeste!
Atat de satuli suntem de lucrurile obisnuite incat nici standardele de frumusete nu mai sunt ce erau o data. Daca publici un articol si o poza cu o vedeta slaba, de genul manechinelor, ai sa primesti numai comentarii de genul “slabanoaga” “urata” “scandura”  etc. sau nu comentezi, oftezi si iti rozi unghiile (mai exista si exceptii binenteles). Daca publici o poza cu o vedeta de genul Jessica Simpson care s-a ingrasat considerabil in ultima perioada si care afirma ca se simte foarte bine asa, ai sa vezi multe comentarii de genul “sexy” “yammy” “bravo” etc. Bine, si aici sunt exceptii pentru ca parerile mereu sunt impartie. Dar ideea e ca suntem atat de satuli de ceea ce vedem zi de zi, de perfectiunea promovata si tiparele care ne inconjoara incat ne reorientam si mergem in sens opus.
Nu e o noutate acest fenomen dar pare sa se accentueze. Ma uitam mai devreme la o stire despre Oscaruri si 2 din copii din Slumdog Millionaire erau intervievati. Erau mai bucurosi de autografele primite decat de eveniment in sine. In acelasi timp era filmata si “mahalaua” din Mumbai. Sunt doua locuri atat de diferite, nu-ti vine sa crezi ca ar avea ceva in comun.
Mai nou, melodia care a castigat Oscarul pentru originalitate, Jai ho, tot din Slumdog Millionaire va aparea pe piata cantata de Nicole Shzheazsdsfsdg, adica aia de la Pussycat dolls. Aici cred ca se puteau gasi si alte variante, mie una nu prea imi place persoana ei (a observat cineva ca mai in toate videoclipurile lor trebuie sa existe o BARA, adica toata lumea stie ca au fost stripteuze dar se mai emancipeaza omul).
Producatorii au facut repede niste calcule si le-a cam dat cu virgula la promovare, asa ca s-au gandit sa reinregistreze piesa cu vocea lui Nicole Scherzinger de la Pussycat Dolls si astfel sa o vanda mult mai bine. (sursa)
Maine poimaine parca il vad pe Iantu inapoi la primatv cu Vrei sa fii milardar eventual aduc si un aurolac ca de astia nu ducem lipsa.. sau cine stie ce o sa mai urmeze.
p.s. asta cred ca e cel mai lung post de pana acum…:)

Importanta utilitatilor pe terenuri

In general principalul criteriu pe care il avem in momentul in care vrem sa cumparam un teren este pretul. Daca vreti sa cumparati un teren in Bucuresti atunci cel mai probalbil acesta este si pretul total pe care il veti plati, dar daca il cumparati in afara Bucurestiului sunt multe costuri ascunse. Aceste costuri ascunse vin din existenta sau nu a utilitatilor pe terenul pe care vreti sa il achizitionati.
Din aceste considerente este foarte important sa va interesati daca in zona in care doriti sa va construiti viitoarea voastra casa exista terenuri cu utilitati si care sunt preturile acestora. Lipsa utilitatilor pe aceste terenuri poate insemna pe langa costuri suplimentare care in multe situatii pot fi chiar foarte ridicate si pentru care din pacate nu veti putea obtine credit, timp pierdut umbland pe la diverse institutii pentru a obtine autorizatii si evident timpul pierdut pentru a aduce utilitatile pe teren.
Din motivele enumerate mai sus, din punctul meu de vedere, este bine sa va interesati foarte bine inainte de a va hotara asupra unei anumite zone in care sa va mutati, sau asupra cumpararii unui teren, daca exista utilitati pe terenul in cauza, iar daca raspunsul este negativ, la ce distanta se afla acestea si daca exista vreun proiect la nivel de comuna sau sat de extindere a acestora. Personal din motive de comoditate in primul rand nu m-as interesa si viziona decat terenuri cu utilitati, dar consider ca pana la urma este un aspect care tine si de preferintele personale, si poate, lipsa utilitatilor nu este un motiv suficient de bun pentru a achizitiona un teren perfect amplasat si cu multe alte avantaje.
    Dupa cum ati putut observa pretul nu este in toate cazurile cel mai important element in decizia de a cumpara sau nu un teren, iar inainte de a lua o decizie este bine sa puneti pe hartie si restul de cheltuieli pe care va trebuie sa le intreprindeti pentru a putea sa faceti din casuta voastra un adevarat camin.

Scoala ne invata sa fim mediocri

M-am inscris la un curs/program/training/concurs, toate astea 4 in 1, la mine la Universitate. Azi a fost deschiderea. In urma acestui 4 in 1 pe care am sa il gust in fiecare weekend cate 6 ore atat sambata cat si duminica am sa invat cum sa fiu un bun antreprenor si voi fi nevoita sa imi construiesc propriul plan de afaceri. Am zis ca e si concurs fiind ca la sfarsit daca le place planul meu si cred ei ca merita, pot sa castig, un premiu, ceva de finantare dar inca nu m-am lamurit in legatura cu asta. Sa ajungem pana acolo. Totodata voi face si practica ori in companiile de aici ori in strainatate (internship adica), depinde unde considera ei ca ma incadrez mai bine. Sa vedem ce o sa fie, macar da bine pe cv. Inca nu stiu ce afacere am sa aleg ca idei am pentru toata lumea. E mai greu sa o gasesti pe aia care ti se potriveste.
Azi a fost deschiderea bla bla bla, emotii, intrebari, multa lume. Ma mir cum de am rezistat 3 ore ca de obicei eu nu prea rezist fara pauze si fara cafea, doar daca e ceva interesant. A zis unul din sponsori la un moment dat, ca mai mult ei au vorbit azi, ca scoala ne invata sa fim mediocri. Exceptionala afirmatie! Mi-a placut atat de mult ca imediat mi-am zis, aa trebuisa sa o scriu pe blog. Desigur a stranit discutii, a jignit orgolii si parerile au fost impartite. Mie una mi-a placut si ii dau dreptate.
Foarte multi dupa ce termina o facultate isi cauta un loc de munca, daca se poate la birou, si acolo raman. Asa a fost si in trecut, asa e si in prezent. Cati nu asteapta ca niste babalaci ce lucreza de 30 de ani in acelasi birou sa se pensioneze si sa venim noi, tineretul. Pe mine ma ingrozeste ideea asta. Loc de munca stabil, nunta, copii, monotonie, vacante la munte si atat. Asta a fost! E comod si stabil, dar unde sunt provocarile, necunoscutul, aventura????
Probabil nu doar scoala e cea care ne impinge la mediocritate, dar si societatea. De ce sa risti si sa obtii mai mult sau sa pierzi si sa o iei de la capat, de ce? Nu e mai bine sa te multumesti cu ce ai? Eu zic ca nu e bine! Ar trebui incurajate mai mult creativitatea, inovatia, increderea in sine. Sa ne afirmam asa cum ne place, sa riscam, SA TRAIM!
Pentru festivitatea de deschidere a fost destul de interesant. Am putine emotii pentru ce va urma dar ma incurajez singura! E si asta o provocare nu? :p

Stiri neinteresante

O zi de pauza. Nu am mai scris aici. De ce? Nu e nimic nou. Nimic care sa ma intrige indeajuns, nici un subiect de meditat, nu zilele astea. Ma uit pe site-urile de stiri si gasesc crime, omoruri, Naomi tunsa (ce oameni idioti), unu care a violat doua capre (repet, ce oameni idioti), Romeo si Julieta in varianta gay,  alte crime, alte ciudatenii.
Si dupa ce am sarit peste toate tampeniile de mai sus, gasesc asta: Zece modalitati de a atrage femeia. Ei nu zau. Asta trebuie sa fie amuzanta. Hai sa vedem care sunt (comentariile nu sunt din articol):
1. Fii relaxat (afuma-te cu un trabuc)2. Fii barbat (ca sa vezi); 3. Fa-o sa merite (a?) 4. Fii imprevizibil (azi cu una maine alta sau cum?) 5. Nu uita de viata ta (i agree); 6. Fii misterios (cliseu); 7. Fii cool (haha fii emo ca e la moda); 8. Fii cavaler (depinde de femeie); 9. Detine controlul (pe naiba) 10. Fii original (deci nu te lua dupa articolele de genu asta)
Ce subiect neinteresant, nici nu stiu de ce m-am obosit sa il mai scriu aici. Dar intr-un fel imi imaginez un adolescent cu vreo 3-10 cosuri mature care printeaza lista asta, se aseaza in fata oglinzii si incepe: “buna..” “buna?” “Buna!!!” “De la capat..”. Totusi, daca citesti articolul sunt si lucruri bine spuse dar deja cunoscute. Chair nu ii vad necesitatea. Suntem dependenti de cartile si articolele “how to..” in incercarea disperata de a ne imbunatati sau de a deveni altcineva decat cine suntem.
Am sa pastrez ultimul sfat care mi se pare cel mai bun. Fii original, si nu doar referitor la articol, ci si in viata de zi cu zi. Fii tu insuti si nu uita ca din greseli invatam.

Obama si placinta americana

Mare eveniment mare, a avut loc “incoronarea” lui Obama. Nu s-a cheltuit nici prea mult pentru acest eveniment, doar 170 milioane de dolari (si cica nu sunt bani). Cu un discurs la care si un surd ar plange, cu inima plina de speranta si cuprinsa de spiritul american, cu o mare agitatie in jurul tinutelor doamnelor si domnisoarele de la Casa Alba am pornit la drum. Asa cum am pornit si acum 8 ani, asa pornim si acum spre rau in mai rau ..sau din rau in putin mai bine. Ca eu una nu cred in miracole.
Personal am ajuns sa urasc americanii cum il uram pe Eminescu in gimnaziu si dupa, in timpul liceului. Nu imi plac pupaturile in fund, nici cei care presteaza astfel de servicii si mai ales cei care te obliga sa faci asta. Pe Eminescu nu il suportam in scoala pentru ca era bagat pe gat fortat de catre o octogenara, fara sa ne invete lucrurile elementare si simple. Nu dom’le, noi trebuie sa il iubim sa il veneram si sa ne placa, nu existau alte variante, nu avea voie la o parere personala. Ma rog, nu am sa intru acum in subiectul asta, poate intr-un post viitor (for the record ii stiu valoare lui Eminescu dar mereu il asociez cu niste sechele din timpul orelor de limba si literatura romana, asta ne e sistemul de invatamant).
 Referitor la americani, eu stiu ca ei sunt o putere economica si financiara importanta, dar ce se sunt obligata eu sa ma uit la tv si sa zic uraaa uraaa, Obama a fost instaurat presedinte. Tin minte ca atunci cand a venit Bush, nici o bashina nu mai puteai sa tragi ca deh ..vin ei, americanii. Calca pamantul romanesc iar in urma lor, flori de nu-ma-uita. Hai sa fim seriosi, americanii in treaba lor, noi in treaba noastra. Romania si asa exporta mai mult decat poate si importa toate rebuturile. Noi chiar nu stim sa ne apreciem, sa ne valorificam? Nu suport aceasta preamarire mai ales cand le este facuta americanilor, dupa ce ca ne folosesc noua resursele, sunt si principala sursa de poluare si diminuare a stratului de ozon si deci principalii vinovati de incalzirea globala. Iar cand poluarea va atinge cota maxima, noi toti vom plati, chiar daca ei sunt de 2,3,4 ori mai vinovati.
Americanii nu dau 2 bani pe noi in realitate. Ei stiu sa isi urmeze interesele sa zambeasca atat cat e nevoie. Noi? Ne ducem ca niste catei si ne guduram pe la picioare. Eu refuz sa fac asta, macar acum sa ma opun daca la Eminescu nu am avut voie sa-mi exprim parerea.